Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

30.07.2018

Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate

Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate

            Dupa spusele pedologiilor, solul asimileaza substantele organice, nutritive si, asemenea tuturor fiintelor vii, respira oxigen si elimina CO2.


Acesta nu trebuie lezat cu unele utilaje de tip freza, care ranesc, daca putem spune asa, mecanic solul si structura lui.


Unii fermieri si experti in domeniu sunt de parere ca, prin aratul solului , suprafata acestuia este separata de celelalte component ale sale iar procesele biologice sunt deranjate. 

Pe langa  informatiile  prezentate mai sus, va vom sugera cateva recomandari insotite de utilajele potrivite pentru fiecare dintre ele:

-Toate activitatiile de arare a solului, exceptie facand solurile care sunt situate in panta, se vor face cu plugul cu grapa stelata, acesta premitand o buna maruntire, asezare si nivelare a solului, reducand pe cat posibil pierderile de lichide prin evaporare.  


Din acest motiv va recomandam

Disc Grano cu talere independente
Din oferta noastra de Grape, deoarece  este recomandata in special la lucrarile de maruntire a bulgarilor, afanarea solului, nivelarea araturii, spargerea crustei formate la suprafata solului, graparea semanaturilor.

 

-Pentru aratul  terenurile situate in panta recomandam, pe cat posibil, utilizarea unor pluguri reversibile, care sa functioneze In paralel cu curbele de nivel. La acest tip de sol nu se recomanda ca aratura sa se niveleze, din contra, aratura recomandata este “aratura in spinari”, deoarece aceasta poate bloca mult mai efficient scurgerea apelor la vale, devenind astfel un factor important, chiar cheie, in evitarea eroziunii solului.

Din motivele mentionate mai sus va recomandam doua pluguri reversibile, ideale pentru terenurile aflate in panta, din oferta noastra:


Plug reversibil Lemken

Plug reversibil Akpil

 


Inrucat atat Discurile Grano cat si Plugurile reversibile Akpil si Lemken nu pot fi folosite fara tractor, va recomandam si


Tractor Dong Feng 245c


Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici

Echipa Avenue