Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

Avenue FacebookAvenue GoogleAvenue YouTube
07.12.2018
Luna Noiembrie in Agricultura
Luna Noiembrie in Agricultura
Noiembrie, cunoscuta in limbajul popular si sub numele de Brumar, este luna in care se fac ultimele pregatiri pentru iernat.
Se finalizeaza lucrarile de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole.
29.11.2018
Perioada semanat grau - Informatii
Perioada semanat grau - Informatii
Perioada in care se efectueaza semanarea graului este foarte importanta pentru viitoarea recolta, deoarece in aceasta perioada se realizeaza o buna imbinare a graului cu celelalte plante de toamna, acest lucru contand pentru acumularea substantelor nutritive in sol, formandu-se astfel o rezerva de substante pentru sezonul rece.
01.10.2018
Luna Septembrie in Agricultura
Luna Septembrie in Agricultura
Recoltarea manuala si mecanizata a plantelor de floarea soarelui, recoltarea cartofilor, sfeclei destinata producerii de zahar; efectuarea lucrarilor de aratura pentru semanarea plantelor de toamna.
Lucrarile de recoltare a florii soarelui se incep in momentul in care umiditatea semintei atinge cota de 16-18%,prin acest lucru se asigura scaderea umiditatii semintelor la pragul de 10-11% pana la treierat.
28.08.2018
Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor
Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor
Perioada propice pentru activitatiile de recoltare a cartofilor variaza foarte mult, in functie de scopul pentru care este recoltat, de soiul sau hibridul din care face parte, dar si de timpul necesar pana cand acesta ajunge la maturitate.
Daca cultivati cartofi pentru consum, sau pentru realizarea timpurie, acestia se vor recolta in mai, in aceasta perioada greutatea medie a tubercului depaseste 30gr.
30.07.2018
Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate
Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate
Dupa spusele pedologiilor, solul asimileaza substantele organice, nutritive si, asemenea tuturor fiintelor vii, respira oxigen si elimina CO2.

Acesta nu trebuie lezat cu unele utilaje de tip freza, care ranesc, daca putem spune asa, mecanic solul si structura lui.

Unii fermieri si experti in domeniu sunt de parere ca, prin aratul solului , suprafata acestuia este separata de celelalte component ale sale iar procesele biologice sunt deranjate.
04.06.2018
Perioada cositului si cea a recoltatului ierbii
Perioada cositului si cea a recoltatului ierbii
Intrucat se apropie perioada cositului si cea a recoltatului ierbii, vom detalia acest subiect in randurile urmatoare, dupa care va vom prezenta gama noastra de produse adecvate acestor sarcini, impreuna cu detaliile tehnice si recomandariile noastre.