Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

07.12.2018

Luna Noiembrie in Agricultura

Luna Noiembrie in Agricultura
Noiembrie, cunoscuta in limbajul popular si sub numele de Brumar, este luna in care se fac ultimele pregatiri pentru iernat.
Se finalizeaza lucrarile de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole.

Avantajele semanatului graului in perioada optima sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, in acest fel se asigura faptul ca, graul de toamna va inmagazina 100-500 grade Celsius active si isi va alcatui un sistem radicular cu 3-5 frunze si 1-3 frati.


Principala activitate a lunii noiembrie este pregatirea terenului pentru campania de primavara; plantarea pomilor fructiferi in livezi, via este ingropata,pentru a o proterja de intemperii

Suprafetele agricole se curata de resturile vegetale si se ara inainte de  sosirea iernii, fiind de preferat ca toate terenurile sa fie arate inainte ca iarna sa isi intre in drepturi.
Dupa pregatirea terenului, se imprastie gunoi de grajd si ingrasaminte chimice, activitate care se poate desfasura la intervale de 3-4 ani.

Inainte de arat se marunteste solul prin intermediul grapei cu discuri;

Datorita faptului ca utilajele recomandate nu se pot folosi fara ajutorul unui tractor, echipa noastra va recomanda tractorul Dong Feng 504 cu cabina si tractiune integrala.

De asemenea, in aceasta perioada agricultorii se ocupa si de recoltarea legumelor radacinoase, varzoase, in paralel pregatind si spatiile de depozitarte pentru acestea,pentru perioada noiembrie-aprilie.

Un amanunt foarte important este adunarea fructelor bolnave ramase dupa recoltare, din copaci sau de pe jos, deoarece acestea reprezinta un risc de imbolnavire a recoltei de anul viitor.

Stiuletii de porumb proveniti din hibrizi mai tarzi necesita si ei atentie, acestia pot mucegaii din cauza ca sunt recoltati mai tarziu iar pragul de umiditate este mai ridicat

Pentru a prevenii aceste probleme se recomanda ca controlul periodic permanent sa fie efectuat la intervale saptamanale.

Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici

Echipa Avenue