Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

31.01.2019

Luna cea mai scurta a anului

Luna cea mai scurta a anului
Dupa pauza in agricultura din sezonul rece , o data cu sosirea lunii februarie, cunoscuta sub denumirea de Faurar in traditia populara, in prima jumatate a lunii se spune ca „ingheata totul”, cel mai probabil datorita temperaturilor scazute din sezonul rece, iar in cea de a doua jumatate se spune ca „se dezgheata totul”, a doua jumatate a lunii februarie marcand inceputul pregatirilor necesare muncilor in agricultura.

Pragul de temperatura de 3 grade Celsius da startul pregatirilor necesare campaniei de primavara. Cu toate ca starea vremii inca este una schimbatoare, fermierii au posibilitatea de a efectua unele lucrari agricole.

Cu toate ca vremea este inca schimbatoare in luna februarie, se poate da startul activitatillor de semanat la culturile de prima urgenta, sa se faca aprovizionarea cu seminte, fertilizatori, ingrasaminte si sa se asigure sau sa se refaca, la nevoie, stocurile de materiale. Printre culturile care se pot semana fara nici o grija se numara cele de: mazare, rapita de primavara, orzoaica de primavara etc.

Dintre pregatirile care se fac putem mentiona:
-Fermierii se asigura de faptul ca utilajele agricole sunt complet pregatite pentru campania de primavara (semanatori, utilaje de erbicidat, masinile
de distribuit ingrasaminte);

-Se intreprind actiuni de verificare a semanaturilor din perioada toamnei;

-Daca vremea si temperaturile permit, se pot realiza activitati de aratura intre ingheturi;

-Implementarea calendarului de primavara;

Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici