Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

28.08.2018

Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor

Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor
Perioada propice pentru activitatiile de recoltare a cartofilor variaza foarte mult, in functie de scopul pentru care este recoltat, de soiul sau hibridul din care face parte, dar si de timpul necesar pana cand acesta ajunge la maturitate.

Daca cultivati cartofi pentru consum, sau pentru realizarea timpurie, acestia se vor recolta in mai, in aceasta perioada greutatea medie a tubercului depaseste 30gr.

Cartoful destinat consumului pe durata verii se va recolta atunci cand coaja este deja bine formata. In aceasta perioada tuberculii nu au ajuns complet la stadiul de maturitate, exfolieriile fiind inca prezente, chiar frecvente,de aceea este de preferat ca livrarea sa fie prompta.

Recoltarea se va efectua manual sau mecanizat, daca optati pentru recoltarea mecanizata, aceasta se va efectua cu utilaje agricole special concepute pentru aceasta activitate.

Pentru recoltarea mecanizata va recomandam

Masina recoltat cartofi cu gratar

Este un utilaj foarte versatil, fiind special conceput pentru a dezgropa cartofi, morcovi, sfecla etc.

Acest utilaj este recomandat pentru terenuri mici si soluri usoare.

Cartofii destinati consumului pe timp de iarna, pentru pastrare sau realizare tarzie, se vor recolta in momentul in care tuberculii au ajuns complet la stadiul de maturitate, in acel moment coaja nu se exfoliaza, si mai important, nu se decojeste atat de usor la actionarea stimulilor externi, acest lucru facilitand transportul si depozitarea acestora.

Pentru transportul cartofiilor precum si a altor legumelor/cerealelor, sau chiar a nisipului, va recomandam remorca basculabila din oferta noastra

Remorca agricola basculabila


Este o remorca basculabila, la un pret accesibil fiecarui fermier.


Va sugeram si un tractor, intrucat nici unul din utilajele prezentate nu poate fi folosit in absenta lui.

Tractor Dong Feng 404

Este un tractor de dimensiuni medii, cu tractiune 4X4, perfect pentru munciile campului, si nu numai, deoarece pe el se pot instala diferite accesorii, precum:

Incarcator frontal cu cupa

Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici

Echipa Avenue