Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

02.04.2019

Agricultura lunii aprilie

Agricultura lunii aprilie

 In luna aprilie (cunoscuta in cultura populara romaneasca sub numele de: Prier, Florariu sau Traista-n bat), se efectueaza lucrari de continuare a araturilor ramase nefinalizate in perioada toamnei.

Lucrarile de arare a solului se vor efectua, preferabil, cu grape pentru a facilita pastrarea apei in soluri.

Pentru aceste lucrari va recomandam Disc Grano cu talere independente si Disc Grano cu talere independente de 3m

Se efectueaza in continuare transportul balegarului, acesta fiind simultan administrat si incorporat in sol, cat mai repede cu putinta pentru a evita evaporarea unei parti din substantele nutritive.

Daca, pana in luna aprilie, nu s-au efectuat lucrari de administrare a azotului culturilor de toamna, se va administra acum.

Se demareaza graparea pamanturilor de toamna, pe acelasi principiu pe care se efectueaza si activitatiile de arat, acela de a pastra apa in sol.

Culturile de epoca I (lucerna, trifoi, ghizdei, orzoaica de primavara, floarea soarelui) sunt insamantate, si dupa data de 10 a lunii curente se demareaza activitatile de insamantare a porumbului si plantei de soia.
Aceste lucrari se demareaza in momentul in care, timp de 3 zile calendaristice, in sol se regasesc temperaturi de 8-10 grade Celsius minim.

De asemenea, in aceasta perioada se efectueaza si lucrari de erbicidare a culturilor de toamna, in momentul in care temperature aerului atinge pragul de 15 grade Celsius.

Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici.