Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

29.11.2018

Perioada semanat grau - Informatii

Perioada semanat grau - Informatii
Perioada semanat grau

Perioada in care se efectueaza semanarea graului este foarte importanta pentru viitoarea recolta, deoarece in aceasta perioada se realizeaza o buna imbinare a graului cu celelalte plante de toamna, acest lucru contand pentru acumularea substantelor nutritive in sol, formandu-se astfel o rezerva de substante pentru sezonul rece.

Dupa mai multe incercari, s-a ajuns la concluzia ca cele mai bune rezultate se obtin atunci cand sunt intre 40-50 de zile din momentul in care planta rasare si pana cand intra in iarna, atunci cand temperaturile coboara sub valoarea de 5 grade Celsius.

In functie de arealul geografic putem vorbi despre un calendar pentru plantarea graului:

Pentru campiile din sudul si vestul tarii , respectiv campia Transilvaniei intervalul propice este 25 septembrie-15 octombrie.

Pentru plantatiile din zone de colina intre 15-20 septembrie si 1 octombrie.

Pentru plantatiile din zonele montane , activitatiile de plantare trebuie sa fie finalizate pana in data de 25 septembrie.

Pentru aceste activitati, va punem la dispozitie, din oferta noastra Grapa cu Disc Grano, Combinatoare cu tavalug, dar si Semanatoare de paioase.

Alegerea semintei potrivite pentru semanat difera in functie de solul predominant in zona, deoarece este necesar sa existe o simbioza perfecta intre sol si soiul semintei alese.

Calitatea semintei influenteaza in mod direct densitatea culturilor finale, aceasta trebuie sa indeplineasca conditiile unei plante riguroase.

Distanta generalizata intre raduri difera de la tara la tara, in functie de sol. In tara noastra s-a standardizat in jurul valorii de 12-12.5cm.

Pentru a avea o productie normala, din care poti scoate profit este indicat ca , la recoltare, densitatea sa fie de 500-700 spice/ metru patrat.
Pentru a asigura acest lucru este recomandata insamantarea a 400-600 boabe germinabile/metru patrat.

Aceasta organizare a plantatiei asigura o pierdere de teren cuprinsa intre 4-5%.
Valoare aceastareprezita o pierdere neglijabila, deoarece poate fi compensata cu usurinta de randurile de grau care au o productie mai sporita.

Pentru o descriere mai detaliata a produselor si a specificatiilor acestora, va rugam sa vizitati site-ul nostru aici

Echipa Avenue